Orvosok nyitottak kórházéttermet Egyiptomban

Az enteriőr alapján azt is gondolhatnák a vendégek, hogy a műtőben vannak – az ételek azonban garantáltan finomabbak, mint a kórházi koszt.

Egy orvosokból álló társaság összekötötte az egészségügyet és a gasztronómiát, amikor kórházéttermet nyitott az Egyiptom északi részén fekvő Damanhur városában. Nem egy kórházban nyitottak éttermet, azonban az enteriőr, a személyzet egyenruhája és a kellékek miatt könnyen megzavarodhat a vendég, hiszen a legapróbb részletig, minden a műtőben tapasztalt élményekre emlékeztet.

A Reutersnek nyilatkozó tulajdonos, Mosztafa Baszjuni elmondta, hogy ő és barátai piaci rést láttak az ötletben. Csak megbízható forrásból származó alapanyagokból dolgoznak, a felszolgált gyorsételek műfajukban magas minőséget képviselnek, a konyha padlójáról pedig akár enni is lehetne, hiszen a higiénia elsődleges szempont náluk – akárcsak a műtőben. Az ételek vicces elnevezéseit szintén az orvosi szótárakból vették, így egy-két szakkifejezéssel is gazdagabb lesz az, aki veszi a bátorságot, és kipróbálja az úttörőnek számító éttermet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez