17 embert lőttek le egy afrikai török étteremben

Szélsőséges iszlamista fegyveresek törtek be egy étterembe Burkina Faso fővárosában, Ouagadougouban. A támadók túszokat is ejtettek.

Legkevesebb 17 embert lőttek le a dzsihadisták az Aziz Isztanbul étteremben, amely Ougadougou belvárosában található. A kormány terrortámadásról beszél és közölte, hogy a támadók túszokat is ejtettek. A burkinai csendőrség teljesen körbezárta a éttermet kommandósokkal, rendőrökkel és páncélozott járművekkel. A legutóbbi információk szerint a támadók hárman vannak, azt viszont nem tudni, hogy hány embert tartanak fogva. A burkinai kormány további részleteket ugyanis nem közölt arra hivatkozva, hogy az étteremnél még továbbra is éles a helyzet.

A nyugat-afrikai országban 2016 januárjában történt hasonló támadás, amit az al-Kaida észak-afrikai szárnya, az AQIM hajtott végre. A terroristák akkor egy szállodát és egy éttermet rohantak le a főváros központjában, legkevesebb 30 ember életét kioltva.  A korábbi terrortámadás egyébként nem több, mint 200 méterre volt a mostani lövöldözés helyszínétől.-Burkina Faso része a Száhel-övezet országainak, amelyek évek óta küzdenek a különböző radikális iszlamista szervezetekkel. Elsősorban az al-Kaida észak-afrikai szárnya jelent veszélyt, de Mali északi régiójában számos más terrorszervezet is működik, melyek hasonló taktikát követnek, mint az al-Kaida.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez