Vigyázat! Gyilkológépekké változtathatják a hekkerek a szexrobotokat

Egy kiberbiztonsági szakértő szerint a gépeket könnyen az emberek ellen lehet fordítani, ha azok csatlakoztathatók lesznek az internethez.

A kiberbűnözők legújabb eszközei a szexrobotok lehetnek, melyekkel akár gyilkolni is tudnak majd a jövőben. Az interneten keresztül ugyanis könnyen meghekkelhetők lesznek a mesterséges szeretők és így akár erőszakra is képesek lesznek külső irányítással – figyelmeztet Dr Nick Patterson kiberbiztonsági szakértő.

000sexrobot4

Az ausztráliai Deakin Egyetem kutatója szerint a hekkerek a távolból teljes kontroll alatt tarthatják majd a szexrobotokat. Azok operációs rendszere ugyanis hasonló lesz a mai modern számítógépekéhez és telefonokéhoz, így parancsokat is adhatnak nekik. A szakértő a Daily Star-nak azt mondta, hogy a kiberbűnözők a robotok lábát, kezét is mozgathatják majd, sőt, akár eszközök használatára is rávehetik őket, hogy a tulajdonosaik ellen vessék be azokat.

000sexrobot3

Jelenleg körülbelül 5 vállalat foglalkozik világszerte a szexrobotok fejlesztésével. A tudósok szerint 50 év múlva akár olyan gépeket is létrehozhatnak, amelyek akárcsak a hús-vér emberek, képesek lesznek majd spontán beszélgetésekre és az emberihez hasonló interakciókra is. A szexrobotok támogatói szerint ez jó lehet majd azoknak, akik magányosak és képtelenek fenntartani egy igazi kapcsolatot. Noel Sharkey, a Sheffield-i Egyetem mesterséges intelligenciával foglalkozó professzora azonban arra figyelmeztet, hogy a robotok elterjedése mind a társadalomban, mind pedig a kapcsolatok szintjén felvet etikai kérdéseket, melyeket nem szabad a szőnyeg alá söpörni.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez