Járatritkítás és pontosság – 2.000 gép a földön marad a Ryanairnél

80% alá esett a pontossági mutató a fapados légitársaságnál és a pórul járt utasok tömegesen tiltakoztak. Ezért a Ryanair vezetése úgy döntött, hogy a következő hat hétben mintegy 2.000 légijáratot töröl.

A cél az, hogy elérjék a 90%-os pontossági mutatót – mondta a cég kommunikációs igazgatója. Ez járatainknak kevesebb mint a 2%-át érinti – tette hozzá. Mivel indokolta a Ryanair azt, hogy a menetrend betartásának mutatója 80% alá esett?

Mindenekelőtt a sztrájkokkal és azzal, hogy végül is ki kellett adni az agyonhajszolt személyzet szabadságát. Ezenkívül pedig ott az időjárás, mint örök hivatkozási alap. A pilóták azért sztrájkoltak, mert annyira túlhajtották őket, hogy az már veszélyeztette a repülés biztonságát. A Ryanair nem is titkolja, hogy egyetlen célja a profitszerzés.

Most is csak az utolsó pillanatban jelentették be a járatok törlését. Volt olyan utas, aki a repülőtéren értesült erről. Meg is indult a tömeges tiltakozás a Twitteren és más fórumokon. Csakhogy a Ryanair fütyül erre, miután az olcsó árak miatt a fapados légitársaság rengeteg új utast vonz. Most sem az utasok miatt döntöttek a járatritkítás mellett, hanem azért, mert a repülőtereken pluszpénzeket kell fizetni, ha nem tartják be a menetrendet. Az utasoknak mindenesetre azt ajánlják, hogy ne támaszkodjanak a rutinra, hanem nézzenek utána: valóban indul-e Ryanair-gép abba a városba, ahova el szeretnének jutni?

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez