Miért éppen Eilat?

Az izraeli nagykövetség, az izraeli turisztikai minisztérium és a Ryanair közös konferenciát rendezett Budapesten a Marriott Hotelben. A téma az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont, Eilat volt.

A szakmai felszólalók előtt Yossi Amrani, az ország nemrég kinevezett budapesti nagykövete köszöntötte a résztvevőket. Rövid beszédében kiemelte, hogy Izrael a Közel-Kelet legbiztonságosabb országa, ahol a magyarok mindig szívesen látott vendégek.

Yossi Amrani nagykövet.
Yossi Amrani nagykövet.

A turisztikai minisztérium közép-európai igazgatója, Ami Alon az országgal kapcsolatos tévhiteket oszlatta el. Elmondta, hogy például a kínaiak úgy gondolják, Izrael nagy ország, pedig alig több mint 20.000 négyzetkilométeres. Az sem igaz,hogy csak zarándok-desztináció. Izrael mindenkinek tud érdekeset mutatni. Vannak tengerpartjai, sípályái, nyüzsgő nagyvárosai, bár természetesen az egyik legnagyobb vonzereje tényleg az, hogy több világvallásnak is a fontos központja.

Ami Alon
Ami Alon

Az Eilati Szállodaszövetség vezérigazgatója, Shabtai Shay a várost és környezetét mutatta be. Eilat éghajlata egész évben kellemes,a tenger még decemberben is több mint 20 fokos. Az 55 ezer lakosú város évente két és fél millió turistát fogad (ebből kétmillió hazai). 50 szállodájukban 12.000 szoba található.A várostól néhány percnyire már a sivatag kezdődik, ahova minden turistának érdemes ellátogatnia. Eilat jó kiindulópontja lehet egy kirándulásnak a jordániai Petrába vagy Egyiptom közeli tengerpartjaira, bár sajnos ott, mint említette, most nem olyan biztonságos a helyzet. A városban gyakran rendeznek fesztiválokat, sporteseményeket. Ilyen például a februári, most már 30. téli jazz fesztivál vagy a novemberi Sivatagi maraton.

Shabtai Shay
Shabtai Shay

A Ryanair képviselője kiemelte, hogy légitársaságuk hetente kétszer repül Budapestről Eilatba, nagyon barátságos áron. Megemlítette , hogy várhatóan jövő év novemberében nyílik az új, a mostaninál a városhoz jóval közelebbi eilati repülőtér, a Ramon Airport.

Eilati reggeli.
Eilati reggeli.

dscf0009

Eilat éjjel.
Eilat éjjel.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez