Richard Branson ott akar lenni, amikor Szaúd-Arábia változik

A Virgin főnöke az elsők között karolta fel a Vision 2030 projektben felvázolt lehetőségeket. Richard Branson látogatást tett a hatalmas változások előszobájában álló Szaúd-Arábiában és úgy barangolhatta be a sivatagi királyságot, ahogy ma még kevesen tehetik. Ő viszont bízik abban, hogy a jövőben ez is másképp lesz.

Egy ország, ahol lépésről lépésre nagy változások történtek. Így jellemezte fotók tömkelegével illusztrált írásában Richard Branson Szaúd-Arábiát. Szerinte a nők autóvezetési tilalmának feloldása a változásoknak csak a legújabb jele. Még nagyobb haladás előhírnöke, melynek mozgatója a karizmatikus koronaherceg, Mohammed bin Szalman – írta a Virgin-birodalom alapítója és feje.

branson

Egy külföldi szemlélőnek lassúnak tűnhet a szaúdi változások tempója, de nem könnyű a helyzet, amikor a társadalomban oly sokan akarják megakasztani a folyamatot. Ezért ő megérti, hogy Mohammed herceg mit miért csinál, amikor a modern világba akarja bevinni az országot – írja Branson.

Aki járt a Vörös-tengernél is, amely turisztika attrakcióvá teheti az országot, 35 ezer munkahelyet teremtve. Erről a hatalmas projektről nemrégiben döntöttek, ITT írtunk róla. Szerinte gyönyörű a víz és az érintetlen természet arrafelé.

screenshot_11

“A szigeteken állva láthatjuk a teknősöket, amint kimásznak a partra, hogy lefektessék a tojásaikat. Közben sasok cikáznak a fejünk fölött és tengeri tehenek úsznak el előttünk. Ez egy tökéletesen érintetlen tengeri világ, talán a Föld utolsó óceáni csodáinak egyike. Ha a védelmét biztosítani tudják, még évtizedekre megmaradhat ilyennek.”

branson3

Richard Branson összehasonlítja a szaúdi világörökségi helyszínt, Madáin Szálih-t a vele egyidős jordániai Petrával. Szerinte a romok még figyelemreméltóbbak, lenyűgözőbbek itt, a körülöttük emelkedő hegyek és színes sziklák pedig csodálatra méltóak. A Virgin tulajdonosa léggömböket küldene ide, hogy a turisták a magasból csodálhassák meg mindezt a gyönyörűséget.

branson2

Branson máshol is járt Szaúd-Arábiában: megnézte például azt a híres vonatot, melyet gyerekkori példaképe, Arábiai Lawrence támadott meg, amikor az oszmán hatalom ellen harcolt. Utazásai mérlegét megvonva azt írja: reméli, hogy a királyság sok turistát fog üdvözölni, akik nemcsak Szaúd-Arábia csodáit, de a népét is megismerhetik majd.

Fotó: Twitter

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez