Közel 800 kilós sütőtök nyert Németországban

Egy bajor csapat vitte el az első díjat a vasárnapi Ludwigsburg Sütőtökfesztiválon, az ő tökjük volt ugyanis a legnehezebb, 792.5 kilogrammal.

Idén ősszel is eljött a várva várt pillanat, amikor a német gazdák méretes tökjeikkel járultak a bírák elé Ludwigsburgban. 60 csapat versengett vasárnap a legnagyobb sütőtök címért a helyi sütőtökfesztiválon, azon az eseményen, ahol tavaly egy rekordméretű, 900 kilogrammos sütőtök vitte el a fődíjat.

000pumpkin1

2017 ugyan rekordot nem hozott a győztesnek, de így is egy szép méretű tök lett a befutó: az első helyen végzett bajor csapat egy közel 800 kilós, egészen pontosan 792.5 kilogrammos tökkel lett első a világ legnagyobb sütőtökfesztiválján. Őket egy szintén hazai induló követte 644 kilogrammal.

000pumpkin2

Az idei volt a 18. Ludwigsburgi Sütőtökfesztivál, itt azonban nem áll meg a versengés, hiszen ahogy arról a The Local is beszámolt, a győztes indul majd a szintén itt tartandó Európa Bajnokságon október 8-án. Egy hónappal később pedig meg is lehet majd kóstolni a hatalmas sütőtököt, november 8-án ugyanis felvágják azt a látogatóknak.

Fotók: DPA, Facebook – KÜRBISAUSSTELLUNG LUDWIGSBURG

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez