Bebetonozta újszülött gyermekeit egy anya Japánban

A nő 20 évig rejtegette a holttesteket a szekrényében, mielőtt feladta magát a rendőrségen.

Négy gyermeke haláláért felelhet egy japán anya, aki különösen kegyetlen módon vödrökbe helyezte újszülöttjeit, majd cementtel és vízzel öntötte le őket 1992 és 1997 között.  A gyilkosságokra 20 év után derült fény, miután az anya elsétált a rendőrségre beismerő vallomást tenni.

Mayumi Saito 53 évesen törte meg a jeget, mert nem tudott megbirkózni a lelkiismeret-furdalásával. Korábban az öngyilkosság is megfordult a fejében, de fiai miatt végül azt nem kísérelte meg. Az oszakai rendőrség a vödröket megtalálta abban a lakásban, ahol a nő most tinédzser fiával él együtt. A The Sun beszámolója szerint azt mondta, hogy azért ölte meg gyermekeit, mert túl szegény volt ahhoz, hogy felnevelje őket. Szekrényében rejtegette az újszülöttek holttestét, és senki nem tudott a titkáról, amíg fel nem adta magát.

Japán a világ harmadik legnagyobb gazdasága, a szegénység azonban továbbra is sokakat sújt az ázsiai szigetországban. Az egyedülálló anyák körében ez különösen nagy a probléma, hiszen nekik családfenntartóként kell helytállniuk, míg a gyermekek nappali ellátása sokszor nem megoldható és saját mentális problémáik kezelésére sincs pénzük.

Fotó: Asiawire

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez