Mit tegyél, ha lövöldözés tör ki az iskolában? – oktató videójáték az Egyesült Államokban

5,6 millió dollárral támogatta az amerikai állam annak az oktató videójátéknak az elkészítését, mely arra tanít: mihez kezdj akkor, ha valaki lövöldözni kezd az iskolában.

A nyilvános lövöldözések egyharmada az iskolákban történt az elmúlt években. Ilyenkor a közvélemény felháborodik, de a fegyvereladást mégsem korlátozzák, mert ahhoz a fegyverlobbi túlságosan is erős. Ehelyett biztonsági rendszereket építenek ki és fegyveres biztonsági őröket alkalmaznak az iskolákban az Egyesült Államokban.

Most pedig itt a videójáték, mely elsősorban a pedagógusok számára készült. Mi a legjobb választás lövöldözés esetén? Erre próbál választ adni a videójáték. Természetesen rengeteg variáció van, de az kiderült az iskolai lövöldözések utólagos elemzése során, hogy sok pedagógus pánikba esik és nem tudja, hogy mihez kezdjen. Nekik próbál segíteni a videójáték, melyet most mutattak be és jövőre vezetnek be az iskolákban az Egyesült Államokban, ahol a szülők legnagyobb félelme az: mi van akkor, ha egy ámokfutó lövöldöző épp az ő gyereküket veszi célba a suliban?

Fotó: Iskolai lövöldözés után 2007-ben, Virginiában / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez