Jön a harmadik Bush?

Jeb Bush volt floridai kormányzó kedden közölte a közösségi oldalán, hogy “aktívan vizsgálja”, hogy indulni fog-e az Egyesült Államok elnöki tisztségéért, ami gyakorlatilag egyet jelent azzal, hogy indulni fog. Bejegyzésében közölte, a döntést azután hozta meg, hogy a hálaadási ünnepen megbeszélte az ötletet a családjával.

Bush egyben közölte, hogy januárban létrehoz egy úgynevezett PAC szervezetet, hogy segítséget nyújtson abban, hogy “párbeszédet alakíthasson ki az amerikai polgárokkal a kihívásokról”, amik elé az ország néz.
Az ismert politikus dinasztiából származó Busht mindig is az esélyes jelöltek között tartották számon, de egészen eddig mindig csak lebegtette, hogy indulni fog-e, annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban több lépése is arra utal, hogy az elnökválasztásra készül. Legutóbb december elején közölte egy, a Wall Street Journal által szervezett eseményen, hogy “gondolkodik” rajta és “nemsokára el fogja dönteni”, hogy mi legyen.
Bush bejelentése megnyugtathatja a Republikánus Párt vezetőit, akik a volt floridai kormányzót látnák szívesen a párt elnökjelöltjeként, mert egy olyan, középutas jelöltre vágynak, akinek van esélye országos szinten, és nem egy olyan, a párttagok által szívesebben látott konzervatív politikusra, akinek politikai irányvonala túlságosan is jobbszélen helyezkedik el.
A Demokrata Párt a bejelentésre reagálva a pártszóvivő, Mo Elleithee kijelentette: “Nem tudom mi a különbség a “gondolkodom az induláson” és az “aktívan vizsgálom az indulás lehetőségét” között, de gyanítom sok köze lehet ahhoz, hogy a neve továbbra is a hírekben szerepeljen”. Ugyanakkor nem felejtett el azzal támadni Busht, hogy ő is azt a “hibás gazdaságpolitikát” vallja, ami a gazdag keveseknek kedvez a középosztály ellenében – írta a CNN.
A hírre reagálva több lehetséges republikánus elnökjelölt is közölte, hogy Bush indulása nem rettenti el őket attól, hogy megmérettessék magukat az előválasztásokon – közölte a CNN.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez