Hányásos járvány Dél-Koreában – katonák vigyázzák majd a téli olimpiát

A magán biztonsági cégek több tucat alkalmazottját kellett kórházba vinni Dél-Koreában, norovírus okozta tünetekkel. A szervezők úgy döntöttek: katonákra bízzák inkább a pénteken kezdődő téli olimpia biztosítását.

A járvány hányással és hasmenéssel jár és vasárnap ütötte fel a fejét. 1.200 biztonsági őrt hívtak vissza, közülük 41-nél jelentkeztek eddig a tünetek. Az olimpiai létesítményeknél kézfertőtlenítőket szerelnek most fel, a szervezők szabadkoznak.

A játékok szóvivője, Christophe Dubi arról beszélt a sajtónak, hogy intézkedéseket tettek a rendkívül fertőző járvány megállítására. Szigorú szabályokat hoztak az ételek és italok ellenőrzésére is, az összes létesítményt fertőtlenítették.

Az 1200 visszahívott biztonsági őr helyére 900 katonát vezényeltek.

Tavaly Londonban jelent meg a norovírus az atlétikai világbajnokság idején az egyik szállodában, ahol sportolók is laktak – ők emiatt nem is indulhattak a versenyeken.

Az Egyesült Államok alelnöke, Mike Pence ma Japánba érkezett, onnét utazik majd a pénteki nyitóünnepségre, ahol Észak- és Dél-Korea versenyzői és sportvezetői egy zászló alatt vonulnak majd. Az alelnök újságíróknak azt mondta: nem tervez találkozót phenjani vezetőkkel, de nem is zárkózik el a lehetőség elől.

Fotó: Phjongcshang, a játékok helyszíne / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez