A Microsoft felkarolta – a táblára rajzolt szövegszerkesztőt diákjainak egy ghánai tanár

A közösségi médiának köszönhetően figyeltek fel az elhivatott pedagógusra, aki számítógépek híján kézzel rajzolt ábrákon tanította meg a gyerekeknek a Word használatát.

Owura Kwadwo fiatal pedagógus, egy ghánai falu kis iskolájában oktatja a diákokat informatikára, sajátos technikáját pedig a Twitteren osztotta meg a világgal. A vizuális művészetekben is jártas tanár  elhivatottságáról mi sem tesz nagyobb tanúbizonyságot, mint az, hogy számítógépek híján sem volt rest bemutatni az iskola növendékeinek a szövegszerkesztő program használatát, amit nemes egyszerűséggel felrajzolt a táblára.

000ghana

Az erről készült fotók pillanatok alatt bejárták a világhálót, a Bored Panda is beszámolt a férfi akciójáról, aki így nyilatkozott a blognak: “Azért csinálom így, hogy a diákjaim megértsék, amit oktatok. Legalább egy képet fel tudok nekik felvázolni arról, amit a számítógép előtt ülve látnának.”

000ghana2

A különleges módszert siker koronázta, hiszen számos felajánlás érkezett azóta az iskola számára. Az informatikai óriás, a Microsoft is beállt a támogatók sorába és megígérte, hogy biztosítja az iskolának a szükséges technológiai eszközöket, amelyekkel megkönnyíthetik az Ashanti régióban élő gyermekek tanulását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez