Mégsem mond le Mauritius korrupcióval vádolt elnök asszonya

Afrika egyetlen női államfője a múlt héten jelezte: távozik tisztéből, mert a sajtó korrupcióval vádolta meg. A lapok közölték Mauritius szigetén: Ameenah Gurib-Fakim elnök asszony egy olyan hitelkártyával vásárolt különböző divatüzletekben, melyet egy nemkormányzati szervezettől kapott.

A Planet Earth Institute nem is tagadta az ügyet. Maga az elnök asszony is elismerte ezt, miután a sajtó közzé tette a vásárlások bizonylatait. Az elnök asszony azt állította: tévedésből vette elő a nemkormányzati szervezet hitelkártyáját. Vissza is fizette a 26 ezer dollárt!

Mauritius elnök asszonya a múlt héten mégiscsak úgy érezhette, hogy emiatt a tavalyi ügy miatt le kell mondania. Ameenah Gurib-Fakim nem akárki: jó nevű biológiai kutató, nem hivatásos politikus. Mint például a miniszterelnök, aki helyette is jelezte: az elnök asszony távozása politikai szükségszerűség. Most viszont Pravind Jugnauth miniszterelnök közölte: az elnök asszony mégsem mond le! Sőt, rágalmazás miatt bepereli a sajtót, amely nagy korrupciós botrányt kerekített abból a kis ügyből, hogy az elnök asszony egy nemkormányzati szervezet hitelkártyájával vásárolt magának divatos cipőket és ékszereket. Itt tart most az ügy, mely alapjaiban rázta meg a turistaparadicsom politikai életét. Afrika egyetlen elnök asszonya tehát marad és tovább küzd. Joggal hivatkozik arra, hogy nem ez az igazi korrupció Afrikában, ahol az elit mindent zsebre vág, amit csak lehetséges, miközben a lakosság többsége nyomorog.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez