368 millió dollárnyi aranyat, platinát és gyémántot vesztett el egy gép felszállás közben

Oroszország leghidegebb régiójának légterében, a jakutszki repülőtér közelében romlott el valami a gép fedélzetén. A helyieken kitört az aranyláz.

Tíz tonna arannyal, platinával és gyémántokkal a fedélzetén romlott el valami egy teherszállító repülőgépen Szibériában, a rakomány egy része pedig kiesett a gépből – adta hírül a Siberian Times. A Csukota bányászati társaság tulajdonában lévő AN-12 típusú gépen felszállás közben észlelték a problémát, akkor azonban már megtörtént a baj, az értékes csomagok részét ugyanis elvesztették. A gép végül Maganban landult, körülbelül 26 kilométerre Jakutszktól.

000gold2

000gold
A rendőrség a gépért felelős mérnököket kihallgatja, feltehetőleg ugyanis emberi mulasztás történt. A hatóság lezárta a kifutópályát és megkezdte a terület átfésülését. Másnap azt közölték, hogy már megtalálták az elveszett rakomány egy részét, mintegy 3.5 tonnát. A fedélzeten összesen azonban 10 tonna, 368 millió dollár értékű nemesfém és gyémánt volt.

000gold3

A helyieken kitört az aranyláz: a környéken élők a -24 fokban indultak kutatni, sokan ugyanis úgy gondolják, hogy lehet még a területen szétszóródva a rakományból. Arról ellentmondásos információk vannak, hogy pontosan mekkora mennyiség veszett el, így sokan abban reménykednek, hogy találhatnak még az aranyból. A szigorú ellenőrzések azonban megnehezítik a dolgukat, így van, aki éjszaka indul kincskeresésre.

Fotók: Siberian Times

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez