Az 52 éves nagymama megfojtotta hatéves hiperaktív unokáját

Hongkongban a rendőrség letartóztatta a nagymamát azt követően, hogy egy kis szállodában holtan találták a hatéves unokát. A nagymama hátizsákjában megtalálták azt a kötelet, amellyel megfojtotta a kicsit.

A South China Morning Post szerint a hatéves gyereket édesanyja és nagyanyja nevelte. Az anya dolgozott, ezért a gyereknevelés napi gondja a nagyira maradt. A hatéves gyerek hiperaktív volt. A nagymama valószínűleg előre eltervezte unokája megölését. Kirándulni indultak a gyerekkel Hongkongban, majd egy olyan hotelben vettek ki szállást, ahol prostituáltak fogadnak klienseket. A nagymama abban reménykedhetett, hogy a kétes hírű környéken csak később fedezik fel a gyerek holttestét. A gyilkos nagyit most pszichiátriai vizsgálat alá vetik Hongkongban.

A Kínához tartozó városállamban óriási a felháborodás és egyben a kétség: mit lehetett volna tenni a tragédia elkerülése érdekében? A hiperaktív gyerekeket általában kezelik Hongkongban, de ez nem vonatkozik a hat éven aluliakra. Velük kapcsolatban az az álláspont, hogy majd kinövik ezt a betegséget. A szűkös lakáskörülmények viszont nagyon nehezen teszik elviselhetővé a hiperaktív gyerekeket. Ebből persze semmiképp sem következik a gyilkosság, amely teljes mértékben tabu a Mennyei Birodalomban, ahol a saját gyerek vagy unoka megölése elképzelhetetlenül súlyos bűnténynek számít. A hongkongi sajtó szerint a hiperaktív gyerek a szó szoros értelmében az agyára ment a nagyinak, aki megfojtotta unokáját egy garniszállóban a hétvégén Hongkongban.

fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez