Egy embert megölt az iszlamista merénylő Párizsban

Késsel támadt a járókelőkre Allah Akbart kiáltva egy fiatalember Párizsban, az Operaház környékén. Egy ember belehalt a sérüléseibe, négy másik megsebesült. A terrorelhárító kommandó pillanatok alatt a helyszínen termett, és végzett a támadóval Párizs kellős közepén.

A merénylő Csecsenföldön született, de már megszerezte a francia állampolgárságot. Nem volt semmilyen priusza sem. Óvatosságból a rendőrség őrizetbe vette a 21 éves merénylő szüleit. Időközben ugyanis az Iszlám Állam kiadott egy közleményt, melyben magára vállalta a felelősséget a merényletért. A közlemény szerint az Iszlám Állam katonája azért állt bosszút, mert Szíriában Franciaország az Iszlám Állam ellenségeit támogatta és részese volt annak a nemzetközi koalíciónak, mely csapást mért az Iszlám Államra Szíriában és Irakban.

A nemzetközi koalíció felszámolta az Iszlám Államot Szíriában és Irakban, de a terrorszervezet továbbra is működik a Közel-Keleten. Macron elnök abszolút prioritásnak tekinti a terrorizmus elleni harcot. Vasárnap ülést tart a terrorelhárítási tanács, melyet Gérard Collomb francia belügyminiszter vezet. Franciaországban 2015 óta követnek el gyilkosságokat az Iszlám Államra hivatkozva. A legutóbbi áldozattal együtt összesen 245-en veszítették életüket az Iszlám Állam dzsihádharcosai miatt Franciaországban.

Fotó: Párizs, Operaház / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez