Ilyen lesz a királyi esküvő – számokban

Már csak pár nap, és kimondja az igent egymásnak Harry herceg és Meghan Markle a Windsor kastély Szent György kápolnájában. A templomi szertartásra 600-an kaptak meghívást.

Harry herceg és Meghan Markle esküvője május 19-én lesz, Windsorban. A legutóbbi hírek szerint az esemény előtti legfontosabb lépést is megtette Erzsébet királynő: a 92 éves uralkodó megadta az engedélyt a házasságra egy kézzel írt okmányban – Instrument of Consent -, így már semmi akadálya a királyi család bővülésének. Harry herceg jelenleg a hatodik az öröklési sorban, a királyi házasságokat szabályozó brit törvény ezért rá is érvényes, vagyis a házasságkötését a királynőnek hivatalos formában is jóvá kell hagynia. Az esküvő több szempontból is formabontó lesz a királyi család életében, ezek közül néhányat számszerűsítve közlünk.

00wond

0 koszorúslány: Meghan Markle fátylát nem barátnői viszik majd, koszorúslánynak ugyanis nem kért fel senkit – szemben Kate Middletonnal, akinek húga, Pippa volt a koszorúslánya. Meghant gyerekek kísérik.

1 óra: eddig tart majd a szertartás.

6 ló: a királyi istálló hat windsori szürkéje vezeti és kíséri majd a hintót, melyben az ifjú pár elhalad a Windsor kastély előtt és üdvözli az ünneplő tömeget.

7 jótékonysági szervezet: ajándékok helyett a jegyespár azt kérte a vendégektől, hogy az általuk megadott hét jótékonysági szervezet valamelyikének adakozzanak.

33: Harry herceg életkora.

36: Meghan Markle három évvel idősebb leendő férjénél.

200 kiváltságos: egy extra privát fogadást tartanak a Frogmore Házban, melyen csak kétszázan vehetnek részt, vélhetőleg a szűk családi és baráti kör.

600 vendég: a templomi szertartáson azonban már 600-an lehetnek ott a Szent György Kápolnában.

2640 meghívott: 100 iskolás, 200 jótékonysági dolgozó, 530-an a királyi ház személyzetéből, 610 windsori polgár valamint 1200 más civil is külön meghívót kapott az eseményre, hogy együtt ünnepeljenek a kastély ősfás parkjában.

5000 sajtómunkás: a világ minden részéről több, mint ötezren érkeznek, hogy hírt adjanak az esküvőről.

100.000 bámészkodó: ennyien lesznek körülbelül lagzinézőben Windsorban a nagy napon.

32 millió: a Business Insider szerint körülbelül 32 millió fontba kerül az esküvő.

500 millió: becslések szerint ekkora  bevételt hozhat az Egyesült Királyság gazdaságának az esemény.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez