Modellek helyett drónok – az első divathét Szaúd-Arábiában

Minden korábbinál vékonyabbak lettek a modellek – állapítja meg a londoni Daily Mail az első rijádi divathét egyik bemutatója után. Lányok helyett drónok vonultatták fel a ruhákat – mert a nézőtéren férfiak is ültek.

Csak úgy röpködtek a kollekciók darabjai a kifutó fölött. Nem méltóságteljesen vonultak, pillanatok alatt elszálltak a közönség szeme előtt. Maga az első divathét teljesen úttörő dolog volt a nagy társadalmi változások előtt álló sivatagi királyságban. Akárcsak az a bemutatója, amelyről a Twitteren jelent meg szerdán videó.

Ezen a drónokon lebegő ruhák teljesen úgy néznek ki, mintha kísértetek mutatnák be őket. A helyi jelentések szerint azért nem hús-vér modellek prezentálták a kollekciót, mert a nézőtéren férfiak is voltak, és a dolog összeférhetetlen lett volna a szaúdi konzervatív szokásokkal – írja a londoni bulvárlap. 

A tegnap megjelent bejegyzésen már több mint 130 ezer like van, 83 ezer megosztás mellett. A Jina nevű felhasználó tweetjét, rajta a videóval és a hozzá írt meglehetősen pikírt megjegyzésekkel Önök is megnézhetik, ITT. Az utóbbiak közül egyet azért idézünk: Szaúd-Arábiában a drónoknak több joguk van, mint a nőknek.

A többi bemutatón voltak valódi, élő modellek is, de oda csak nőket engedtek be. Az érintettek egyébként így is nagy előrelépésnek tekintik, hogy egyáltalán lehet már divathét az országban, ahol a hónap végétől már ők is vezethetnek autók.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez