Még a bébi tengerimalacok mentésére is ki vannak képezve!

Az egész Egyesült Államokban egy csapásra híressé vált a washingtoni Lacey megye tűzoltósága, köszönhetően egy, a Twitteren megosztott történetnek. Az amerikai sajtó egy emberként olvadt el a hősies tűzoltók mentőakciójától, attól, ahogy egy kigyulladt házból kihozott tengerimalac család életét mentették meg, “piciny oxigénmaszk” segítségével jutattva oxigénhez a fulladozó háziállatokat.

A Lacey megye tűzoltóságán Twitter-oldalán közzétett fényképen látni lehet, ahogy az egyik tűzoltó egy műanyag csövön át juttat oxigént az egyik bébi tengerimalacnak.
A tűzoltók öt állatot mentettek ki – két felnőttet és három kicsit – akik közül csak egyikük nem élte túl a megpróbáltatást. “A két felnőtt és a két életben marad bébi elég jól nézett ki ahhoz képest, hogy min mentek túl” – mondt el a tűzoltóparancsnok a Huffington Postnak.
Tim Hulse elmondása szerint a sikeres mentésben közre játszott az is, hogy a tűzoltókat kiképezték arra, hogyan kell a házi állatok életét megmenteni, és még kis kézikönyvet is hordanak maguknál arról, milyen lépéseket kell tenni a kedvencek megmentése érdekében.
És speciálisan állatok életmentéséhez szükséges eszközöket is hordanak maguknál. Azok ugyan kutyákra és macskákra vannak méretezve, de a tűzoltók “elég jól tudnak improvizálni” – közölte a tűzoltóparancsnok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez