Vudu és szexkereskedelem

14 éves börtönbüntetést kapott Mme Sandra, aki nigériai nőket szállított nyilvánosházakba több európai országba, így Németországba is. Trier városában vette észre a bordélyház tulajdonosa, hogy hamis útlevelekkel dolgozik nála öt, Nigériából érkezett lány. Mme Sandra ügyfelei ezután vallottak a bíróságon, amely 14 éves börtönt szabott ki lánykereskedelemért Nagy-Britanniában.

Mme Sandra valódi neve Josephine Iyamu. Libériában született, de már megszerezte a brit állampolgárságot. Ápolónőként dolgozott, de jövedelmét lánykereskedelemmel egészítette ki. A brit bíróság meg van győződve arról, hogy nagyon sok lányt csempészett be Afrikából Európába, de csak öt esetet tudtak bizonyítani.

Mi volt Mme Sandra módszere?

Fiatalkorában megismerkedett a vudu kultusszal, melyet ma is sokfelé halálosan komolyan vesznek Afrikában. Elutazott a legelmaradottabb helyekre – a jelen esetben a Benin királyságba Nigériában. Ez nem azonos a szomszédos Benin állammal, mely egykor francia gyarmat volt. Megismerkedett a vudu szertartásokon résztvevő fiatal nőkkel, akiket jól fizető európai munka reményével kábított. Mielőtt útnak indította volna őket Európába, vudu szertartás keretében esküt kellett tenniük arra, hogy sohasem árulják el őt és mindig szorgosan fizetik az “adósságot”, amint Európába érnek. A szerencsétlen nők migránsként érkeztek Olaszországba. A bárka, amely szállította őket, csaknem elsüllyedt. Végül megérkeztek Trier városába. Németországban legális a prostitúció. Havi 1.500 eurót kellett minden lánynak küldenie havonta Mme Sandranak. Ők küldték is a pénzt, de aztán a hamis útlevelekkel lebuktak.

Nagy-Britanniában nemrég új törvényt hoztak, mely akkor is bünteti a lánykereskedelmet, ha azt nem az ország területén folytatták. Minthogy Mme Sandra brit állampolgár volt, ezért Birmingham-ben kellett bíróság elé állnia. Példás ítélet született: 14 évet kell a rácsok mögött töltenie. Benin királya pedig bejelentette: betiltja a vudu szertartást, mely a szerencsétlen analfabéta nőket a lánykereskedő karjaiba hajtotta Nigériában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez