Súlyos ítéletek egy antiszemita perben Franciaországban

A bíróság 8,13 és 16 év börtönbüntetésre ítélt három muzulmán fiatalt, akik fegyveres rablótámadást hajtottak végre Párizs környékén egy zsidó pár ellen. 2014-ben Créteilben másfél órán keresztül fogva tartották a fiatal párt, hogy megszerezzék a pénzüket. “Köztudott, hogy a zsidók otthon tartják a pénzüket! Nem viszik bankba” – mondta az egyik tettes a bíróság előtt.

Csak két tettest tudtak elfogni az antiszemita merénylet után, a harmadik még mindig szabadlábon van.

A fiatal pár elmondta a bíróság előtt, hogy az életük szétesett a támadás után. Elváltak, mert nem tudták feldolgozni az esetet. Állásukat is elveszítették. Pszichiáterhez mentek, hogy megoldják lelki gondjaikat. A támadást követően több tüntetés is volt Franciaországban, mely elítélte az antiszemita akciót, melyet három muzulmán fiatal hajtott végre Párizs környékén.

Franciaországban él Európa legnagyobb zsidó és muzulmán közössége. Az elmúlt években a viszony jelentős mértékben megromlott az iszlamista merényletek miatt. Creteilben a merényletet még ezt megelőzően követték el, de a fiatalok mentalitása olyan volt, mint a dzsihádharcosoké. “Palesztináért tesszük mindezt!” – írták fel a lakás falára. A bíróság előtt az egyik tettes azt állította, hogy rosszul bántak velük a börtönben, mert annak igazgatója zsidó. Honnan tudta, hogy zsidó? – kérdezte a bíró. “Csak belenéztem a szemébe és láttam, hogy zsidó!” – vallotta a fiatal muzulmán tettes, akit társaival együtt súlyos börtönbüntetésre ítéltek Franciaországban egy antiszemita akció miatt, melyet még 2014-ben követtek el Párizs közelében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez