Megvertek egy kipát viselő zsidó kisfiút Párizs mellett

A rendőrség antiszemita akciónak minősítette az esetet, hiszen a tettesek azért szemelték ki a 8 éves kisfiút, mert kipát viselt a fején. A 15-16 éves fekete fiúk a földre lökték áldozatukat, majd ott ütlegelték.

A zsidó kisfiúnak sikerült bemásznia egy autó alá és így elkerülte a nagyobb verést. Ez már a második antiszemita támadás zsidó diákok ellen Sarcelles-ben, Párizs közelében. Január 10-én egy 15 éves diáklányt, aki a zsidó középiskola egyenruháját viselte, arcul vágott egy férfi a nyílt utcán – minden magyarázat nélkül.

“Tudom, hogy kikről van szó! Olyan munkanélküli fiatalok ezek, akik zsidókat verni járnak csoportosan. Meg kell állítanunk őket. Törvényjavaslatot terjesztek elő, hogy a jövőben szigorúbban ítéljék meg az ilyen antiszemita akciókat” – nyilatkozta a sajtónak a térség szocialista képviselője. A zsidó közösség vezetője a rendőrséghez fordult – védelmet kérve. René Taieb elmondta: a helyi rendőrkapitány megígérte, hogy több járőr cirkál majd a környéken. Collomb belügyminiszter közölte: tűrhetetlen az, ami történt. A rendőrség mindent megtesz mindenfajta faji vagy vallási kisebbség védelmében Franciaországban. Itt él Európa legnagyobb zsidó közössége, éppúgy, mint a legtöbb muzulmán is földrészünkön. Sok iszlamista terrorakció irányult zsidó célpontok ellen Franciaországban, ezért az antiszemita akciók elleni fellépés egyben a terrorizmus elleni harc része is. Macron francia elnök kiemelt célnak tekinti a zsidó közösség biztonságérzetének fokozását, annál is inkább, mert Benjamin Netanjahu többször is kivándorlásra buzdította Európa legnagyobb zsidó közösségét Franciaországból.

Fotó: egy zsidó iskola kisdiákjai Párizsban / NYT

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez