Apró kapszulaotthonok hajléktalanoknak

Barcelona önkormányzata határozottan ellenzi, hogy a hajléktalanok egy része kapszulalakásokba költözzön – nyilatkozta a polgármesteri hivatal, mely szerint ez emberhez méltatlanul szűkös otthon lenne.

A kapszula 2,4 négyzetméter. Csak fekve lehetne benne tartózkodni. A modell japán. Ott három négyzetméteres miniotthonokat kínálnak magányos turistáknak, akik csak pár napot töltenek a nagyvárosban.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

Barcelonában viszont egy magáncég a hajléktalanok egy részét akarja így éjszakai szálláshoz juttatni – havi 200 euróért. A hajléktalanok ezt a pénzt nagy valószínűség szerint csak az önkormányzati  szociális segélyből tudnák kifizetni. Ez nem lakás, hanem koporsó! – vélekedett egy elszánt önkormányzati képviselő a katalán fővárosban.

A kapszulaotthonokat építő cég ennek ellenére törhetetlenül optimista: egész Európát el akarja árasztani ilyen miniotthonokkal. Barcelona után Róma és Párizs a két következő célpont. Nagy üzletről van szó, hiszen a 200 eurós kapszulalakások sok pénzt hoznának. De ehhez az kell, hogy az önkormányzatok engedélyezzék ezeket a furcsa mini otthonokat Barcelonában, Rómában és Párizsban.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez