Kim Dzsongunék legyőzték a Sony-t

A Sony lemondta a The Interview című filmje karácsonyi premierjét az észak-koreai fenyegetőzések miatt, s ezt úgy is érthetjük, hogy legyőzték a világcéget.

A történet tehát a következő: a Sony égisze alatt készült Seth Rogen-James Franco film, a The Interview arról szól, hogy két műsorvezető úgy dönt végre valami komoly témával akarnak foglalkozni és elmennek Észak-Koreába, hogy riportot készítsenek Kim Dzsongunnal. A CIA persze megkéri őket, hogy legyenek kedvesek likvidálni az északi vezetőt, ha már úgyis ott vannak. Ezen az alaptörténeten háborodott fel a kommunista ország vezérkara annyira, hogy – mint utóbb kiderült – hackerekkel betörtek a Sony rendszerébe. Ezután különböző fenyegetések érkeztek a Sonyhoz, hogy amennyiben valóban bemutatják a filmet, úgy a 9/11-hez hasonló terrorista támadásra számíthatnak. A Sony feltehetőleg jól megijedt és úgy döntött, mégsem mutatja be a filmet.
Ezen pedig az amerikaiak háborodtak fel, mondván milyen jogon cenzúrázza a föld másik részén lévő – amúgy is kérdéses – diktatórikus ország vezetője az amerikai médiát. Még Barack Obama is megjegyezte, hogy nem hozott túl jó döntést a Sony.
Így aztán eljutottunk a jelenhez, amikor is a japán óriáscég azt nyilatkozta, a film meg fog jelenni valamikor, a jelen állás szerint az interneten fogják közzétenni.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez