Kivégezték a játékfüggő bébiszittert, aki megölte a rábízott gyerekeket

A Legfelső Bíróság is elutasította a vádlott kegyelmi kérvényét, ezért a 35 éves nőt kivégezték Hangcsou városában – tudósít a China Daily. A családtagjai annyira elítélték a gyerekgyilkos bébiszittert, hogy nem voltak hajlandók vele együtt elkölteni az utolsó vacsorát sem – pedig erre a bíróság engedélyt adott.

Kínában a gyerekgyilkosság megbocsáthatatlan bűn, még akkor is, ha a szerencsétlen nő akaratlanul okozta a rábízott gyerekek halálát!

Miért gyújtott tüzet a lakásban a bébiszitter?

A fiatal nő játékfüggővé vált: nem tudott leállni annak ellenére sem, hogy jövedelméhez képest óriási veszteségei voltak. Elszegődött egy gazdag háromgyermekes családhoz bébiszitternek. A három gyerek Kínában a gazdagság szimbóluma, hiszen a törvény nem engedélyez ilyen sok gyereket még ma sem! A szülőknek nagy pénzbüntetést  kell fizetniük azért, mert megszegték a törvényt. Pechére a gazdag család felfogadta a nőt – nem tudva arról, hogy Mo Huancsing játékfüggő!

Aztán kezdtek eltünedezni az értékesebb tárgyak: a bentlakó bébiszitter egyenesen a zálogházba sietett velük! 180 ezer jüan értékű ékszert és műtárgyat lopott így el a családtól a játékfüggő nő. Aki ezután sem tudott leállni, újabb 60 ezer jüanos adósságot csinált. Kétségbeesésében kétségbeejtő ötlete támadt: tüzet okoz otthon, majd megmenti a gyerekeket! Ezért jutalmat kap és ki tudja fizetni az adósságát. A terv első fele sikerült, de a gyújtogatás olyan gyorsan terjedő tüzet okozott, amely lehetetlenné tette a mentést! A tüzet ugyan eloltották, de a három gyerek és az őket menteni próbáló édesanya szén-monoxid mérgezésben meghalt. A bébiszittert elfogták. Őszinte feltáró vallomást tett. Hiába. Halálra ítélték és kivégezték.

Délkelet-Kínában tombol a játékszenvedély 

A Legfelső Bíróság példát akart statuálni: nincs kegyelem azoknak, akik játékszenvedélyük miatt gyilkosokká válnak! Jelenleg több millióra teszik a játékfüggők számát a Mennyei Birodalom legfejlettebb részén. A gazdagok Makaóba járnak  – nem véletlenül előzte meg az egykori portugál gyarmat Las Vegast a szerencsejáték-bevételek terén. Az átlag kínai a saját világában játszik.

Hangcsou városa a gyors meggazdagodás egyik fő szimbóluma Kínában, innen indult Jack Ma, az Alibaba alapítója. A világ legnagyobb internetes cégének ma is itt a székhelye. Jack Ma – Kína leggazdagabb embere – azt is elintézte, hogy Hangcsouban tartsák a G20 csúcsot Kínában! A gyors meggazdagodás ezen a vidéken évezredes vágyálom. Észak-Kínában a szülők ezt tanácsolják a fiúknak: sose válassz magadnak feleséget Délkelet-Kínából, mert az ottani nők annyira imádják a pénzt, hogy pokollá teszik a család életét is miatta! A meggazdagodni bármi áron filozófiája igen elterjedt Kínának ebben a fejlett részében. Ezért is kapott nagy médianyilvánosságot a hír, hogy a játékfüggő bébiszittert kivégezték, mert annyira hajszolta a pénzt, hogy még a a rábízott gyerekek életét sem kímélte Hangcsouban, Délkelet-Kínában.

Fotó: Hangcsou / Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez