Szilveszter Budapesten és a világ körül

Tudta Ön, hogy hol a legveszélyesebb a szilveszter? Vagy hogy melyik városban tartják a világ legnagyobb szilveszteri buliját?

A szilveszter a világ számos országában az egyik legnagyobb ünnep, az ünneplés módja és az aznapi szokások azonban nagyban különböznek attól függően, hogy épp a Föld mely pontján búcsúztatják az óévet. A Vörösmarty téren felállított Hütte Bisztró pavilonjában Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas újságíró a legizgalmasabb szilveszteri szokásokról tartott előadást és kvízműsort, aki pedig jól tudott válaszolni a kérdésekre, ajándékot is vihetett haza magával a sok új információ mellett.

20181121_ricsi_hutte_0004_k

Ha szilveszteri buli, akkor elsőre talán mindenkinek New York ugrik be, hiszen a világ egyik legnagyobb ünnepségét kétségkívül a Times Square-en tartják. Éjfél előtt egy perccel kezdik majd leereszteni azt a gömböt, amiben bárki elhelyezheti papírra vetett kívánságát. Az utolsó tíz másodpercben mindenki együtt számol vissza, mielőtt kialszanak a fények és ahogy éjfélt üt az óra, kezdődik a hatalmas ünnepség, leszakad a konfettieső és elindítják a tűzijátékot is.

maxresdefault

A legveszélyesebb szilveszter címet Sao Paulo érdemelte ki a magas bűnözési rátának köszönhetően, de az egyik legjobb hangulatú szilveszter szintén Brazíliához köthető, méghozzá a Copacabanához. A strandon közel kétmillióan ünnepelnek, zenével és tűzijátékkal. A brazilok ilyen lemennek a partra, és hét hullámot ugranak át, majd virágokat szórnak az óceánba, így tisztelegve a víz istennője előtt.

3185322536_4347ae57e8_b

Európa szintén sokszínűen ünnepel, sokan mennek ki ilyenkor az utcákra, ahol együtt ünnepelhetnek és bulizhatják át magukat az újévbe. Budapesten is széles programkínálatból választhatnak a szilveszterezők, ki-ki a saját igénye szerint. A turizmus szempontjából is kiemelt ünnepről van szó, hiszen a Trivago egy korábbi felmérése szerint Budapest rendkívül népszerű desztináció a külföldiek körében szilveszterkor is. Várhatóan idén is sokan érkeznek majd a magyar fővárosba a világ távolabbi pontjairól, hogy itt búcsúztassák az óévet – és kezdjék el az újat.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez