Amal Clooney Trumpot hibáztatja a szaúdi újságíró meggyilkolása miatt – videó

George Clooney libanoni neje, aki emberi jogi aktivitásáért kivívta az ENSZ Global Citizen elismerését, szenvedélyes beszédben bírálta az Egyesült Államok elnökét a világszervezetben. Amal Clooney szerint Donald Trump zöld utat adott olyan diktátoroknak, mint a szaúdi trónörökös vagy Kim Dzsongun Észak-Koreában.

Az amerikai elnök továbbra is együttműködik Mohamed bin Szalman herceggel, holott a CIA is megállapította: minden valószínűség szerint a szaúdi trónörökös rendelte el Dzsamál Hasogdzsi brutális meggyilkolását hazája isztambuli főkonzulátusán. Az ellenzéki újságíró tartózkodási engedéllyel élt az Egyesült Államokban, ahol a Washington Post számára írt cikkeket a Közel-Keletről.

Amal Clooney rendkívül aktív az ENSZ menekültprogramjának támogatásában. Férjével együtt több millió dollárral segítik olyan menekült gyerekek iskoláztatását Libanonban, akik a szíriai polgárháború miatt érkeztek a szomszédos országba. Férje, a világhírű hollywoodi színész maximálisan támogatja felesége elképzeléseit. Most is ott volt az ENSZ-ben, amikor Amal Clooney szenvedélyesen ítélte el Donald Trumpot azért, mert olyan diktátorokkal tárgyal, mint Mohamed bin Szalman herceg Szaúd-Arábiában illetve Kim Dzsongun Észak-Koreában.

Donald Trump az ellenzéki újságíró meggyilkolásával kapcsolatban úgy foglalta össze az álláspontját, hogy lehet felelős Mohamed bin Szalman herceg az újságíró meggyilkolásáért, de az együttműködés a sivatagi királysággal sokkal fontosabb annál, mintsem hogy emiatt megszakítsa a kapcsolatokat a Közel-Kelet stratégiai jelentőségű  államával.

A videót IDE kattintva láthatják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez