Letartóztatási parancs a volt First Lady ellen

Grace Mugabe egy műanyag zsinórral agyba-főbe verte Engels asszonyt egy szállodában Johannesburgban. A panaszos a hatóságokhoz fordult, de azok arra hivatkoztak: a temperamentumos hölgyet diplomáciai mentesség illeti meg, annak ellenére, hogy már nem ő a First Lady Zimbabwéban.

Férjét, aki már elmúlt kilencven, puccsal megbuktatták, mert jóval fiatalabb nejét akarta utódának Zimbabwéban. Grace Mugabe nehezen viseli új szerepét. Pedig egyszerű gépírónőből küzdötte fel magát a First Lady posztjára. Formás hátsója megragadta a mindenható diktátor figyelmét, és innen kezdve rohamtempóban ívelt fel a karrierje, melyet az utolsó percben a hadsereg megállított. A tábornokok megállapították: a függetlenségi harc legendás hőse, Zimbabwe alapító elnöke immár szenilis, utódjelöltje, a First Lady teljesen alkalmatlan az ország kormányzására. Ezért a hatalmat az alelnöknek adták át. Grace Mugabe pedig Dél-Afrikában múlatta az időt.

Így különbözött össze Engels asszonnyal egy szállodában Johannesburgban. Az elpáholt nő nem hagyta annyiban, bírósághoz fordult. Mely most neki adott igazat: a bukott First Ladyt nem illeti már meg a diplomáciai mentesség! Így most a rendőrök letartóztathatják Grace Mugabét, aki az elnöki szék helyett talán egy lakályos börtönben merenghet el a sors forgandóságán Dél-Afrikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez