Az Iszlám Állam nincs jelen Marokkóban – állítja a terrorelhárítás főnöke

Két skandináv diáklányt barbár módon meggyilkolt négy iszlamista terrorista Marokkóban. A brutális gyilkosságról videót is készítettek. Az Iszlám Állam sietett felvállalni a gyilkosságot, melyet a keresztények ellen folytatott dzsihád részének mutatott be.

A két szerencsétlen skandináv diáklány turistaként járt Marokkóban, ahol európaiak ezerszámra élvezik az enyhe időjárást az európai télvíz idején. Marokkó muzulmán ország, de VI. Mohamed király a mérsékelt és toleráns iszlám híve. Mohamed király vallási vezető is, mert ősei Mohamed próféta leszármazottai voltak. A király keményen lesújt a terrorizmusra.

Abdelhakim Khiam, a marokkói terrorelhárítás vezetője igyekezett megnyugtatni mindenkit: az Iszlám Állam terrorszervezete nincsen jelen Marokkóban! Igaz, hogy a skandináv diáklányok négy gyilkosa letette a hűségesküt az Iszlám Államnak, de szervezeti kapcsolatban nem álltak vele. Az Iszlám Állam az Al-Kaida iraki szervezetéből alakult meg Abu-bakr al-Bagdadi vezetésével. Ő szintén a próféta leszármazottjának tekinti magát. Fénykorában az Iszlám Állam Irak és Szíria jelentős részét tartotta az ellenőrzése alatt, de nemzetközi összefogással sikerült katonai vereséget mérni rá. Trump amerikai elnök épp erre hivatkozva rendelte vissza csapatait Szíriából. Hadügyminisztere, Jim Mattis tiltakozásul lemondott, mert véleménye szerint az Iszlám Államot még nem győzték le.

Az Iszlám Állam tudatosan támadja a turistákat Észak-Afrikában, ahol az államok jelentős pénzeket szereznek az idegenforgalomból. Az Iszlám Állam el akarja riasztani a turistákat, hogy ezzel gyengítse az arab államokat. Ezért gyilkolták meg a két skandináv diáklányt Marokkóban, és ezért bizonygatja a terrorelhárítás vezetője, hogy náluk nincsen jelen az Iszlám Állam! Egyiptomnak, Tunéziának és Marokkónak fontos bevételi forrása a turizmus, ezért a hatóságok mindent megtesznek, hogy megóvják a külföldieket az iszlamista terrorizmustól – hangsúlyozta a terrorelhárítás marokkói főnöke, Abdelhakim Khiam.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez