Törökország legjobb kosárlabdázójának kiadatását kéri az USA-tól

Enes Kanter, aki jelenleg az NBA-ben játszik, bevallottan híve Fetullah Gülen prédikátornak, akit Törökország elnöke nemzeti ellenségnek tekint. Fetullah Gülen is az Egyesült Államokban él. Az ő kiadatását is kérte Erdogan török elnök Washingtontól.

Fetullah Gülen prédikátort és a híveit azzal gyanúsítják Törökországban, hogy puccsot szerveztek Erdogan elnök megbuktatására. A pancser puccsot leverték, és Fetullah Gülen híveinek jelentős részét  Törökországban letartóztatták. A prédikátor tagadja, hogy ő szervezte volna a puccsot Erdogan elnök ellen.

Enes Kantert ugyanilyen alapon akarja elítélni Erdogan elnök Törökországban. A legjobb török kosárlabdázó viszont nem kíván hazatérni. Sőt Európa felé se néz! Még Londonba sem utazott el csapatával a New York Knicks-szel, mert fél a török titkosszolgálattól. A New York Knicks végül is egyetlen ponttal kapott ki Londonban a Washington Wizards-tól. Lehet, hogy ha Kanter szerepelt volna, akkor másképp alakul a végeredmény. De hát a legjobb török kosárlabdázó nem akart kockáztatni…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez