Catherine Barthélémy: már csecsemőkorban foglalkozni kell az autista gyerekekkel!

A professzor asszony a kérdés legnagyobb szakértőjének számít Franciaországban.

Catherine Barthélémy-t először kinevették, amikor azt állította, hogy az újszülöttek agyában kell keresni a választ az autista jelenségekre. Most a francia pszichiáterek kongresszusán vastaps köszöntötte a professzor asszonyt, aki szerint nem lehet elég korán megkezdeni a vizsgálatokat és párhuzamosan az autista gyerekek kezelését.

A statisztika szerint minden századik gyerek autista

Franciaországban 700 ezer ember számít autistának, de sokan gyerekkorukban szinte semmiféle támogatást nem kaptak. Pedig a szakértők szerint ez a legfontosabb. Most a kormány négy évre előirányzott 103 millió eurót erre a célra.

Az autista gyerekek nem zárkóznak magukba

Ezt hangsúlyozzák a pszichiáterek, akik szerint a környezetük az, amely bezárja őket a magányba, mert nem érti a problémáikat. A fő gond az, hogy az autista gyerekek nem tudnak úgy tanulni, mint a többiek. Belőlük hiányzik a kommunikációs képességek jelentős része: nem tudnak másokat utánozni! Ezért hatnak különcnek már az iskolában is. Ugyanakkor sok kiváló elme mutatott autista jegyeket mint például Galileo Galilei, Isaac Newton vagy Albert Einstein.

A kutatók a neurobiológiára koncentrálnak

Azokat a jeleket keresik az idegrendszerben, amelyek kiválthatják az autista magatartás formáit. Ha ezek alapján már csecsemőkorban sikerül megállapítani, hogy a gyerek autista, akkor a szülőknek és az oktatási intézményeknek könnyebb a dolga – hangsúlyozta Catherine Barthélémy professzor, aki az elsők között mutatott rá arra, hogy a neurobiológiában kell keresni a választ az autizmus jelenségeire, melyek egy életre meghatározhatják az újszülött egész pályafutását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez