Szükségállapotot hirdettek a jegesmedvék miatt

Oroszország északnyugati részén ötven agresszív jegesmedve szállta meg Arhangelszk tartomány egy félszigetét, ahol a nyílt utcán támadják meg az embereket. Bemennek a házakba is, ahol élelmiszer után kutatnak.

Mindennek a klímaváltozás az oka: olvad a jég, ezért a jegesmedvék kénytelenek délebbre húzódni, ha nem akarnak éhen halni.

A félszigeten egy katonai támaszpont van, körülötte egy kis városka, mintegy háromezer lakossal. A katonák le akarják vadászni a jegesmedvéket, de ezt nem tehetik meg, mert azok védett állatoknak számítanak Oroszországban.

Kéréssel fordultak Moszkvához, de ott a környezetvédelmi minisztérium elutasította az ötletet, hogy lőjék ki az agresszív jegesmedvéket. Ezért rendelte el a helyi elöljáró a szükségállapotot az agresszív jegesmedvék miatt. Moszkva küldöttséget menesztett a távoli vidékre, hogy kiderítse: mit lehet kezdeni az agresszív jegesmedvékkel, akik táplálék után kutatva még az embereket is megtámadják Oroszország északnyugati részén, Arhangelszk tartományban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez