Elhagyta a kórházat a világ legkisebb kisfiúja

268 grammal született még augusztusban Japánban. Most már több mint 3 kilós.

A kisfiú sürgősséggel, császármetszéssel jött a világra a 24. hétben és annyira apró volt, hogy kényelmesen elfért két tenyéren. Egészen a múlt hétig intenzív kezelést kapott Tokióban, most viszont egészségesen kiengedték a klinikáról. Már normálisan étkezik, 3200 grammot nyom.

Édesanyja azt mondja, boldog, hogy ekkorára nőtt a kisfia, igazából nem volt benne biztos, hogy sikerül életben tartani. A kezelőorvos, Takesi Arimicu doktor arról beszélt a BBC-nek, hogy a világ legkisebb újszülöttjeinek amerikai almanachja szerint ez a kisbaba a legkisebb a fiúk közt a világon, aki egészségesen került ki a kórházból. Meg akarták mutatni, hogy még ez is lehetséges, hiába nagyon pici egy újszülött.

A fiúknál az eddigi rekordot egy német csecsemő tartotta, aki 274 grammal született. A kislányok között egy 252 grammos, ugyancsak német baba volt a legkisebb túlélő.

A Keio klinika szerint Japánban az egy kilónál kisebb súllyal világra jött csecsemők túlélési rátája 90 százalékos, de a 300 gramm alattiak esetében ez 50 százalék alá esik. A fiúk esélyei egyébként alacsonyabbak a lányokéinál. A szakemberek nem tudják, hogy miért – azt mondják, talán a tüdő fejlettségével függ ez össze.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez