Bűnös a brüsszeli merénylő, aki négy embert ölt meg a Zsidó Múzeum előtt

Az első olyan európai dzsihádharcos, aki a Közel-keletről hazatérve hajtott végre merényletet.

90 másodperc alatt végzett egy zsidó házaspárral és két múzeumi alkalmazottal 2014 májusában a 33 éves Mehdi Nemmouche. A 33 éves arab férfi francia állampolgár. Szíriában dzsihádharcosként szolgált. Majd Európába visszatérve végrehajtotta a merényletet az Európai Unió fővárosában.

A bíróság hosszas tárgyalás után bűnösnek mondta ki Mehdi Nemmouche-t. A büntetést később hirdetik ki, de minden bizonnyal 30 éves börtönbüntetésre ítélik majd. Mehdi Nemmouche nem ismerte el a bűnösségét. Arra hivatkozott, hogy beleesett az izraeli titkosszolgálat, a Moszad csapdájába. A védekezést a bíróság nem fogadta el.

Mehdi Nemmouche az első olyan európai dzsihádharcos, aki a Közel-keletről hazatérve hajtott végre merényletet. Sok európai államban nagy az aggodalom amiatt, hogyha csoportosan hazatérnek az Iszlám Állam dzsihádharcosai Európába, akkor ezzel megnő a terrorakciók valószínűsége. Németországban a kormánypártok olyan törvényjavaslatot készítenek elő, mely megfosztaná német állampolgárságuktól azokat, akik az Iszlám Állam lobogója alatt harcoltak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez