Az elrabolt újságírónő, aki gyereket szült a terroristák fogságában

Hét hónapos terhesen indult élete nagy riportjára Janina Findeisen német újságírónő, akinek iskolatársa az iszlamista szervezetek katonája lett Szíriában.

Találkozott is Laurával, aki Németországból indulva dzsihádharcos lett. Csakhogy a riport után nem tudott hazatérni. Elrabolták. Fogságban szülte meg a gyermekét.

Majd újra elrabolták – ezúttal a német hírszerzés ügynökei, akik a gyerekkel együtt kihozták őt Szíriából. A drámai napokról riportkönyv született, mely most jelent meg Németországban. A címe Mein Zimmer im Haus des Krieges, vagyis Szobám a háború házában. Az újságírónő bevallja: nem kellett volna belevágnia élete nagy riportjába, miközben hét hónapos terhes volt! Végül minden jóra fordult, de történhetett volna másképp is.

Németországban nagy érdeklődés kíséri azoknak a dzsihádharcosoknak a sorsát, akik Európából érkeztek a Közel-Keletre, hogy ott harcoljanak a szíriai polgárháborúban. Erre volt kíváncsi Janina Findeisen is, aki el is készíthette riportját Laurával, aki iskolatársa volt Németországban. A szíriai polgárháború migránsáradatot indított el Európába, ezért is nagy az érdeklődés az iránt, hogy valójában mi is történik a helyszínen. Németország befogadott több mint egymillió menekültet, de utána Angela Merkel kancellár megállapodott Erdogan török elnökkel, hogy megakadályoznak hasonló tömeges bevándorlást. Ezért az Európai Unió évente 3 milliárd eurót fizet Törökországnak, mely több mint 3 millió menekültet lát el a területén. A legtöbben Szíriából érkeztek.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez