Itt a nindzsabomba és késsel öl

Nem robbanóanyag, hanem pengeéles fémdarabok végeznek a kijelölt áldozattal, lehetővé téve a “sebészi pontosságot” – írja a Wall Street Journal. Az amerikai hadsereg már évek óta alkalmazza a nindzsabombát, de igyekezett a létezését maximálisan titokban tartani.

Már Oszama bin Laden meggyilkolása idején /2011/ azt tervezték, hogy nindzsabombával végeznek vele, ha a kommandós akció nem vezet sikerre. A nindzsabombát azért fejlesztették ki az Egyesült Államokban, mert a rajtaütésekben túlságosan sok volt a civil áldozat. Az al-Kaida és a tálibok vezérei népes családjuk körében rejtőzködtek. Olykor civileket használtak fel védőpajzsként. A nindzsabomba, mely a drón robbanófejében van elhelyezve, csakis akkor lép működésbe, ha a célszemélyt már maximálisan megközelítette! Ennek következtében csakis a kijelölt célponttal végez és nincs polgári áldozata.

Sokan vitatják az Egyesült Államokban, hogy ily módon ki lehet-e küszöbölni a polgári lakosság halálát. A hat penge ugyanis 100 font súlyú, vagyis a pusztítóereje igen nagy. A célszemély közelében lévők akkor is elpusztulhatnak, ha nem robbanófejet hanem, nindzsabombát juttat célba a drón. A sebészi pontossággal gyilkoló fegyvert már több iszlamista vezér ellen bevetették – sikerrel! – írja a Wall Street Journal, mely bemutatta a nagyközönségnek az amerikai hadsereg eddig titkolt fegyverét, a nindzsabombát.

Fotó: Daily Express

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez