Erzsébet királynővel beszélgettek, de gőzük sem volt róla

Vidéki birtokán kedves idős hölgynek nézték az uralkodót amerikai turisták. Még azt is megkérdezték tőle, hogy találkozott-e már a királynővel.

Erzsébet királynő már számtalanszor bebizonyította, hogy zseniális a humorérzéke, férjével, Fülöp herceggel egyetemben. Egykori testőre, Richard Griffin a Times-nak mesélt el egy történetet, amely a királynő skóciai birtokán esett meg, a balmorali kastély kertjében.  A most 93 éves királynő tweed szoknyában, fején kendővel sétált testőre kíséretében, amikor egy csapat amerikai turista keresztezte az útjukat.

000balmoral

A turisták szóba elegyedtek a királynővel, akit nem ismertek fel. A testőr szerint azt kérdezték tőle, hogy a környéken lakik-e, sőt, még azt a kérdést is feltették, hogy találkozott-e már a királynővel. Erre Erzsébet királynő a mellette álló Griffinre nézett, és ezt válaszolta: “Én nem, de ez a rendőr itt mellettem már igen”. Megmaradt tehát az inkognitója, a turisták pedig úgy beszélhettek vele, hogy fogalmuk sem lehetett arról, kivel csevegnek. Mentségükre szóljon, hogy Erzsébet királynő vidéken szívesen beleolvad a környezetébe. Színes kosztümjeit és elegáns cipőit gyakran cseréli le sötétebb tónusú tweed szoknyára és Wellington csizmára balmorali birtokán, mely 1852 óta a brit királyi család egyik legkedvesebb rezidenciája. Az 50.000 hektáros birtokon erdők, mezőgazdasági területek mellett több istálló is van. A család szinte minden tagja feltűnik itt rendszeresen, hogy a város zajától távol élvezze a vidéki csendet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez