Minden, ami vulkán – tudomány, bor, gasztró
Kétnapos izgalmas fesztivált rendeztek a hétvégén a margitszigeti Holdudvarban. A GoVolcanic “vulkanikus csúcstalálkozó” keretében 54 borászat kilencvennél többféle bora volt kóstolható a világ minden részéről.
Magyarországot a balatonfelvidéki, somlói, tokaji és mátrabükki borászok képviselték.
Az udvarban felállított sátorban sajtokat, olajokat, terménykrémeket, fűszereket és finom ételeket lehetett megízlelni vezető magyar műhelyekből.
Közben hazai és nemzetközi szakértők tartottak előadásokat, volt kőzet- és ásványkiállítás is.
Mint Cartwright Éva, az esemény megálmodója és főszervezője elmondta, nagyon nagy az érdeklődés a fesztivál iránt.
Mindkét nap több százan vettek részt a “nulladik” fesztiválon – sok mindent most találnak ki s már most látszik, hogy jövőre már nagyobb helyszínen fogják megrendezni az eseményt.
Idén Magyarország volt a fókuszban, jövőre Olaszország kapja meg ezt a lehetőséget – amivel az is jár, hogy régiónként 3 helyett hat borászt hívnak meg.
(Visited 1 times, 1 visits today)