A királynő is online vásárol karácsonyra – 620 ajándékot

II. Erzsébet királynő korábban élvezte a személyes vásárlást, most viszont titkársága szerzi be a világhálón az ajándékokat.

A karácsonyi időszak a legtöbb háztartásban nagy kiadásokkal jár – nincs ez másképp a Buckingham-palotában sem. II. Erzsébet királynő egyik korábbi alkalmazottja elárult néhány  kulisszatitkot a Daily Mail-nek arról, hogy folyik az ünnepi készülődés az uralkodónál, aki népes családjának tagjai mellett alkalmazottairól sem feledkezik meg ilyenkor. A forrás szerint összesen 30.000 fontot (több, mint 11,5 millió forintot) költenek: a család és a személyzet összesen 620 ajándékot kap. 750 karácsonyi üdvözlőlapot is kiküldenek a rokonoknak, barátoknak és a királyi háztartás tagjainak, valamint a Brit Nemzetközösség képviselőinek. Ezeken általában egy családi fotó van.

000erzs

A királynő korábban személyesen is részt vett az ajándékok kiválasztásában. Több áruház tömött kamionokat küldött a palotába, ezekről a királynő maga választotta ki az ajándékokat. Most viszont már online történik a vásárlás, őfelsége iránymutatásával titkársága tagjai a neten szerzik be a karácsonyi ajándékokat. A személyzet két héttel korábban kapja meg ezeket II. Erzsébettől, akinek mindenkihez van egy-két kedves szava. Ez általában köszönet az egész évi munkáért, az ajándék pedig egy kis apróság és karácsonyi puding. A család hagyományosan a Sandringham-kastélyban gyűlik össze karácsonykor, ahol egymásnak vicces ajándékokat adnak át és a legfinomabb ünnepi ételekkel kényeztetik magukat három napon át.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez