Utazás 2020 – koronavírus-járvány idején

Az idei 43. Utazás kiállítás díszvendége Eger és Olaszország. A dél-európai ország nincs könnyű helyzetben, mivel a járvány kontinensünkön jelenleg főleg ott tombol.

A megnyitón Massimo Rustico az Olaszország magyarországi nagykövete kiemelte,hogy a nehézségek ellenére bíznak abban, hogy helyzet a közeljövőben rendeződik és országa újra a turisták egyik legkedveltebb célpontja lesz. Beszélt a májusi Giro d’Italia budapesti startjáról, mely egy nagyon fontos sport és turisztikai esemény és egyelőre nincs szó arról, hogy elmaradna. A kiállítás szakmai napján sokan voltak, de hát ez érthető, rengetegen élnek a turizmusból s létérdekük a folyamatos működés. Az izgalmasabb, hogy a további napokon -a kiállítás vasárnap estig látogatható – a potenciális vásárlók mennyire lesznek aktívak.

Az olaszok mint díszvendégek a korábbinál is több standdal vannak jelen, de az érdeklődés persze mérsékelt volt, bár még mindig többen nézelődtek náluk, mint a kínaiaknál. A hatalmas ázsiai ország már jó előre megtervezte itteni pavilonját, ami óriási, de hát sajnos az idei évet valószínű jórészt “el kell felejteniük”. Az idei Utazáson képviselik magukat a magyar régiók – kiemelten a főváros -, jelen vannak a Kárpát-medence országai, és több egzotikus desztináció is. Indonézia és India zenés táncos programokkal is szórakoztatja a vendégeket. Az utazási irodák közül a nagyobbak vannak jelen, s itt van megint a bécsi repülőtér és a Wizzair is önálló pulttal.

A kiállítás velejárója a sok kóstoló és bemutató, melyekből idén sincs hiány. Az biztos , hogy a kiállítók sok szeretettel várják a látogatókat, akik reményeink szerint szép számmal látogatnak ki a következő 3 napban a Hungexpo területére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez