Tömeggyilkosság sokkolja a szilveszterezni készülő kanadaiakat

Hét felnőtt és két kisgyerek: összesen kilenc holttestet találtak a rendőrök az albertai Edmontonban. Mindannyiukat ugyanaz a fegyver ölte meg. Az ámokfutó az utolsó golyót önmagának tartogatta.

A helyi rendőrség “értelmetlen tömeggyilkosság” és “extrém családon belüli erőszak” címkékkel illeti azt a gyilkosságsorozatot, amelyet az albertai Edmonton városában követett el mára virradóra egy férfi. Aki aztán magával is végzett. A rendőrök biztosak abban, hogy ő húzta meg mindegyik esetben a ravaszt, így nem is kutatnak más gyanúsított után.

Tegnap este egy 37 éves nő holttestére bukkantak, majd bejelentés érkezett arról, hogy az utcán láttak egy feltűnően “csüggedt és depressziós” férfit. De mire a rendőrök kiértek, már senkit sem találtak az említett helyen. Éjfélre viszont még öt felnőtt és két gyermek holttestét találták meg egy másik házban, a feltételezett elkövető pedig öngyilkosságot követett el egy étteremben.

A helyi rendőrfőnök, Robert Knecht sajtónyilatkozatban számolt be a részletekről. Szerinte a gyilkosságok előre megtervezett forgatókönyv szerint zajlottak, a férfi egy lopott, 9 milliméteres pisztollyal lőtte le nyolc áldozatát, mielőtt önmagával is végzett. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra az áldozatok közötti kapcsolatot, de utalt rá, hogy egy családhoz tartoztak. És közölte azt is, hogy Edmonton lakóinak nincs mitől tartaniuk, nincs szó bandák harcáról, az ámokfutásnak a tettes halálával vége. Az elkövető egyébként már 1987 óta szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban.

A BBC értesülési szerint a kanadai városban utoljára 1956-ban volt hasonló eset, akkor hat embert öltek meg egyszerre.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez