Abe „új Japánt” épít

Abe Sinzo nemrég ígéretet tett, hogy alapvető szerkezeti reformokat indít, hogy beindítsák a gazdaságot. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy „új Japán” épül, mely továbbra is pacifista marad.

Idén ismét a gazdaság élvez prioritást, hogy a fellendülés az ország minden egyes sarkában meginduljon”-mondta újévi beszédében Abe, a választások után egy héttel, melyen elsöprő győzelmet aratott.
Korán el fogjuk kezdeni a határozott gazdasági növekedést segítő stratégiánkat”-mondta, utalva az energetikai és mezőgazdasági szektorok reformjaira, többek között a deregulációra.

Abe 2012-es hivatalba lépése óta számos módon igyekezett kezelni különböző kérdéseket az országban. Az oktatás, a szociális biztonsági rendszerek, valamint a diplomáciai előírások megerősítésére törekedett.

Minden reform, amit indítottam a legdrasztikusabb reformok a második világháború vége óta, egy óriási kihívást jelentő úton. Idén minden reformot még bátrabban és gyorsabban fogok végrehajtani.”

Abe villámpolitikáját egyébként „Abenomics-nak” nevezték el, mely célja a gazdaság drasztikus ütemben történő megerősítése, hatalmas kormányzati kiadásokkal. A közgazdászok szerint azonban nem sikerült minden reformok végrehajtani. Ők azt mondják, óriási szükség lenne a munkaerő-piac felszabadítására és az agrár-ágazat hatékonyabb kezelésére.

Abe beszédében megjegyezte, hogy idén van a hetvenedik évfordulója a második világháború végének, melyre „mély bűntudattal” gondolnak a háborús atrocitások miatt. Azóta Japán megjárta az utat a szabad és demokratikus rendszer felé, aminek eredményeképpen békeszerető nemzet lett. Továbbá arra törekszik, hogy a jövőben melegebb kapcsolatot ápoljon régi ellenségével, Kínával.


Kívánom, hogy ez az év egy olyan év legyen, amikor a világnak is megüzenjük, hogy milyen ország megteremtése a célunk, ahol dinamikusan elkezdünk építeni egy „új Japánt”.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez