Európai elhízás elleni nap:

Az európai elhízás elleni nap egy kampánynap Európa szerte májusban. Országonként más-más időpontokban rendezik, hazánkban május 22.-én tartják. Arról, hogy milyen az ideális és szép test, megoszlanak a vélemények. Szerencsére, ahányan vagyunk, annyifélék is.Mindenkinek más a szépségideálja, van aki a sportos vonalakat, míg más a kerekded idomokat kedveli jobban. mindkét esetben fontos az egészséges arányok megtartása, figyelnünk kell, ne essünk túlzásba sem a diétát illetően sem pedig a plusz kilókkal, ugyanis a túlsúly az egészségünkre káros hatással van.

A megmozdulás célja, hogy motiválja és támogassa a túlsúlyos embereket arra, hogy megtegyék az első lépésüket egy egészségesebb élet irányába, javítsák életminőségüket és élettartamukat. Az elhízásnak számos oka közül a legnyomósabb a nem megfelelő táplálkozás, a rosszul működő emésztőrendszer és a mozgásszegény életmód. Az utóbbi húsz évben másfél-kétszeresére nőttek az ételadagok, és nőtt a feldolgozott élelmiszerek és az állati eredetű termékek aránya étrendünkben – a magyar lakosság étrendjének 70 százaléka állati eredetű termék. . A súlyfelesleg szoros összefüggést mutat a 2-es típusú cukorbetegséggel, az epe, az érrendszeri-keringési megbetegedésekkel, a köszvény, a gyulladások, valamint a hormonális és termékenységi problémák kialakulásával.

A túlzott húsfogyasztás, tejtermékek, édességek, finomított lisztből készült pékáruk, majonéz, ketchup, chips, gyári befőttek, savanyúságok stb. – ezekből hiába eszünk eleget vagy a kelleténél többet, ha nem azt esszük, amire a szervezetünknek valóban szüksége lenne, annak hatása csak hiánybetegség és súlytöbblet lesz. Hogyan lehet megelőzni? Próbáljuk meg minimálisra korlátozni a zsír és cukorfogyasztást. Barátkozzunk meg a szénhidráttal, ami nem az ellenségünk csak a mértéket kell tartanunk Kerüljük az alkohol, cukros italok fogyasztását Növeljük a gyümölcsök és zöldségek, valamint a hüvelyesek, a teljes kiőrlésű gabonák és diófélék fogyasztását. Növeljük a fizikai aktivitást sportolással, kirándulással, sétákkal.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez