Tudatos bőrápolás alapjai

A tudatos bőrápolás segíthet bőröd természetes, ragyogó szépségét megőrizni. A gyakori bőrproblémák, mint a bőrszárazság, seprűvéna (rosacea) és akne (pattanás, mitesszer) kezelésében is segítségedre lehet a megfelelően összeállított bőrápolási rutin. A meglévő bőrproblémák kezelésén túl, a tudatos bőrápolás hozzájárulhat a bőrproblémák megelőzéséhez, így például segíthet a korai bőröregedés megakadályozásában is. Tudatos bőrápolás lépései: 1. Lépés: Azonosítsd a bőrtípusod! Normál bőrtípus: A pórusok nem, vagy csupán alig láthatóak. A bőr szenzitivitás nem jellemző és a bőrtónus egységes. A bőr se nem száraz, se nem zsíros. Nem jellemző a mitesszerek megléte. Száraz bőrtípus: Gyakori a száraz, húzódó érzés. A bőrfelület érdes, durva és száraz. A pórusok nem láthatóak, mitesszer nem található a bőrön. A bőrszárazság gyakran nem korlátozódik az arcbőrre. Zsíros bőrtípus: Az arcbőr megvastagodott és fénylő. Akne és egyéb bőrhibák megjelenése gyakori. A pórusok tágak és jól láthatóak. Kombinált bőrtípus: Azoknál, akik arcbőre kombinált a száraz és zsíros bőr felületek egyaránt megtalálhatóak. Jellemzően a T zónában zsíros a bőrfelület, míg a többi arc részen száraz. 2. Lépés: Állítsd össze a bőrápolási rutinod! Miután sikerült meghatározni bőrtípusod, jöhet a tudatos bőrápolás része: a rutin összeállítása. Kezdő bőrápolási rutin kialakításakor törekedj az alábbi termékek kiválasztására.

• Reggeli hidratáló, fényvédő összetevővel: Erősen javasoljuk a fényvédő használatát. Az arcbőrön látható időskori bőrelváltozás 80%-áért is felelős lehet az ultraibolya sugárzás. A napvédő termékek csökkentik az UV sugárzás bőrkárosító hatását, így megelőzhetik a nem kívánatos bőrelváltozásokat. Mindenképpen olyan fényvédő terméket válassz, amely véd az UVB- és UVA-sugárzástól egyaránt.

• Esti hidratáló krém: Az esti hidratáló abban segít, hogy bőröd megóvd a túlzott szárazságtól. A hidratált bőr tónusa egységes, ráncosodásra kevésbé hajlamos és ellenálló.

• Lemosó: A lemosó olyan speciális bőrtisztító folyadék vagy gél, amely a szennyeződések és elhalt hámsejtek gyengéd eltávolítását szolgálja.

• Bőrradírok, hámlasztók: A legtöbb tudatos bőrápolási rutinban hasznos lehet bőrradírokat alkalmazni. A bőrradírok tisztító hatású kozmetikai cikkek. Hozzájárulnak az arcbőr szennyeződésektől történő megtisztításához és az elhalt bőrréteg eltávolításához.3. Lépés: Finomhangold a bőrápolási szokásokat! A harmadik lépésről sokan megfeledkeznek, pedig a tudatos bőrápolás része. Miután a 2. lépésben kialakított bőrápolási rutint kellő ideje követed, változásokat fogsz tapasztalni. Érdemes ezeket a változásokat figyelmesen nyomon követni. Az arcodon található mitesszerek fokozatosan eltűntek? Remek, a kiválasztott termékek működnek. Gyakran tapasztalsz húzódó érzést az arcodon? Lehet, hogy túl magas AHA tartalmú kémiai hámlasztót választottál. Ahhoz, hogy a tudatos bőrápolás valóban tudatos legyen, a rutinod folyamatos fejlesztése elengedhetetlen.

Kép forrás: Biofitt.hu

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez