53 őrjöngő embert tartóztattak le a Dortmund-Real BL döntőn

53 embert tartóztattak le a Dortmund-Real BL döntő alatt Ötvenhárom embert őrizetbe vett a londoni rendőrség a Wembley Stadionban rendezett szombat esti Bajnokok Ligája-döntő idején elkövetett rendbontások miatt. A rendbontás közvetlenül a mérkőzés kezdete után történt. Öt embert azért vettek őrizetbe, mert a pályára rohantak, a többieket pedig azért, mert a stadion környékén akartak áthatolni a biztonsági kordonokon és hamis jeggyel, vagy jegy nélkül próbáltak bejutni a meccsre. A biztonsági vezető szerint a stadionba történő illegális bejutási kísérletek többségét megakadályozták, beleértve azokat az eseteket is, amikor szurkolók jegy nélkül próbáltak bejutni a stadionba.

A mérkőzésen Dani Carvajal és Vinicius Jr. második félidőben szerzett góljai alapozták meg a spanyol csapat győzelmét, az eseményt azonban biztonsági problémák árnyékolták be, hiszen a kezdő sípszó után több néző is a pályára rohant, miközben odakint pedig jegy nélküli szurkolók próbáltak meg bejutni a stadionba. Több mint 2000 rendőrt vezényeltek ki a Bajnokok Ligája-döntő és a kapcsolódó szurkolói rendezvények biztosítására, ennek ellenére az interneten keringő felvételeken látható, amint egyes csoportok megpróbálták megrohanni a bejáratokat. A Real Madrid a Borussia Dortmund elleni 2-0-s győzelemmel biztosította be 15. BEK/BL kupáját.

kép forrás : https://index.hu/

forrás : https://www.origo.hu/sport/sport-futball/2024/06/bajnokok-ligaja-donto-london-53-embert-tartoztatott-le-a-scotland-yard

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez