Egy gazdag római asszony sírjában találtak közel kétezer éves aranygyűrűt

https://maxinewz.hu/piramisok-vilaga/2024/06/18/gyuru-hologram-carvilius-carvilio-mutargy-regeszet

Egy lenyűgöző régészeti felfedezésről számolhatunk be: egy gazdag római asszony sírjában találtak egy közel kétezer éves aranygyűrűt, amelyen holografikus kép látható. A gyűrű egy elhunyt fiú arcát ábrázolja, és az olaszországi Museo Archeologica Nazionale di Palestrina múzeumban tekinthető meg.

A gyűrűt Aebutia Quarta sírjában fedezték fel, aki egy római nemesasszony volt. A sírt a Hypogeum of the Garland néven ismerik, és Grottaferrata helyszínén találták meg 2000-ben. A sírban nemcsak Aebutia Quarta maradványai nyugodnak, hanem fiának, Carvilius Gemellusnak a földi maradványai is, akit virágfüzérek borítanak.

Ez az ősi gyűrű, amelyet az első században készítettek, egy zseniális kvarckristály kameé “hologram” segítségével örökíti meg az asszony elhunyt fiát. A gyűrű különlegessége abban rejlik, hogy a holografikus hatású kép megelőzi korát, és ma is lenyűgöző látványt nyújt.

A temetkezési módszer is szokatlan volt: mindkét maradványt virágfüzérekkel borították, ami valószínűleg a gyász és emlékezés egy formája lehetett abban az időben. Ez a lelet nemcsak az ókori művészeti technikákra világít rá, hanem a gyászolási szokásokra is fényt derít.

Forrás : https://maxinewz.hu/piramisok-vilaga/2024/06/18/gyuru-hologram-carvilius-carvilio-mutargy-regeszet

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez