Bűn ronda a demokrata képviselőnő

Szó szerint ezt mondta New Hampshire egyik republikánus politikusa, aki nem sokat segített kijelentésével a női szavazatok megnyeréséért küzdő jobboldalnak.

“Most őszintén. Van olyan, aki szerint Annie Kuster képviselőnő nem ronda, mint a bűn? Remélem most ezzel nem sértettem meg a bűnt.” Ez írta Steve Vaillancourt, a New Hampshire-i állami képviselőház republikánus tagja az NH Insider című politikai blog hasábjain. Igaz, jó előre jelezte írásában, hogy amit közölni fog, sokan nagyon sértőnek fogják találni.

A politikus egy felmérésre alapozta írását, ami elmondása szerint arról szólt, hogy egy jóképű jelöltnek nagyobb esélye van a győzelemre egy választáson, ha ellenfele nem olyan szép. Bár elismerte, hogy a kérdéses kutatásról csak hallott, és hiába kereste, később már nem találta nyomát az interneten.

Emiatt szerinte a republikánus jelölt, Marilinda Garcia nagyon jó esélyekkel vág neki a novemberi kongresszusi választásoknak, hiszen igazán szép, de “nem túlságosan gyönyörű”, azaz nem annyira szép, hogy az már ellenszenvet szül a választókban. Vele szemben a demokrata jelölt, Annie Kuster “ronda”. Annyira ronda Vaillancourt szerint, hogy még a drag queen-ek, a rikító női ruhákba öltöző férfiak is szebbek nála.

A két nő, akit megemlített, ugyanazon a véleményen volt a republikánus politikus írásában szereplő állításokkal kapcsolatban. Mindketten sértőnek és elítélendőnek nevezték kijelentéseit a WBZ televíziónak adott nyilatkozataikban, valamint szexistának, aminek semmi keresnivalója a kampányban. Maga Vaillancourt nem élt a lehetőséggel, hogy elmagyarázza a televíziónak, hogy mit is akart írásával. Hiába keresték, nem volt hajlandó nyilatkozni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez