Kínaiak építik a jövő városát Dél-Afrikában

Az építkezést már elkezdték a kínaiak, akik a tervek szerint 84 milliárd dél-afrikai randból építenék fel Dél-Afrika legmodernebb városát Modderfontein mellett – közölte a dél-afrikai The Star napilap.

A gigaprojekt kivitelezője a kínai Shanghai Zendai ingatlan befektetési cég, amely 2013-ban vásárolta meg azt az 1600 hektáros területet Modderfontein mellett, ahol most az építkezés zajlik. A The Star információi szerint az projekt első szakaszának megvalósítása már elkezdődött. Jelenleg 300 lakóegységet és utakat építenek, majd ezt követően kerül sor a második szakasz megvalósítására. A tervek szerint az új várost 10-15 éve alatt építené fel a kínai befektető cég.

„A határ a csillagos ég” – mondta Du Wendui a projekt vezetője, aki megjegyezte, hogy a beruházást sokan szkeptikusan fogadták az országban.  Wendui elmondta, hogy a kínaiaknak nagy terveik vannak Dél-Afrikában, amelyeket mindenféleképpen szeretnének megvalósítani. A mostani beruházás célja pedig az, hogy egy olyan modern várost építsenek, amely az afrikai kontinens egyik üzleti és kereskedelmi központjává váljon.

A tervek szerint az „Álmok városa” egy komplett üzleti negyedet is magába foglal majd felhőkarcolókkal. Emellett templomokat, egy kórházat, egy könyvtárat, egy sportkomplexumot, egy konferenciaközpontot, szórakozó negyedet és iskolákat is építenek, hogy minden igényt kielégítsenek. A projektvezető elmondta, hogy a lakásokat alacsony áron akarják értékesíteni, hogy minél több vevőjük legyen. Szerinte az új város nem csak a dél-afrikai, hanem az egész kontinens gazdaságának és kereskedelmének is hatalmas lendületet adhat.

Dai Zhikang a Shanghai Zendai cég elnöke 2013-ban azt ígérte, hogy „Afrika New York-ját” építik fel, amely az afrikai kontinens fővárosa is lehet, majd a jövőben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez