A fanatikus imám, a párizsi terroristák és az amerikai prostik

„Úgy nézett ki, mint Oszama bin Laden, ezért egy kicsit féltem tőle. De nagyon udvarias volt, és végül 400 dollárt fizetett” – vallotta egy prostituált Washingtonban, ahol a sors azzal az imámmal hozta össze, aki a gyilkos párizsi testvérpár vallási mentora volt Jemenben.

Anwar Al Awlaki Új-Mexikó államban született az Egyesült Államokban. Ötgyermekes családapa létére igen kedvelte a helyi prostituáltak szolgáltatásait. Miközben tüzes szónoklatokat tartott az általa vezetett mecsetben a szent háborúról, a dzsihádról, és azok ellen, akik nem tartják be Mohamed próféta törvényeit, a szakállas imám gyakran vette igénybe a prostikat San Diegóban. Ugyanez volt a helyzet Washingtonban is, ahova később került. Miután szeptember 11 után forró lett a lába alatt a talaj Amerikában, kivándorolt Jemenbe. Ott az al-Kaida legelszántabb csoportjának, az AQPA-nak lett a vallási vezetője, majd 2011-ben egy amerikai drón végzett vele.

Cherif és Said Kouachival Jemenben találkozott, ahol a Franciaországból érkezett terroristatanoncok a fegyverek használatát tanulmányozták a Korán mellett. A két Kouachi fivér erre az imámra hivatkozott, amikor megindokolta a Charlie Hebdo elleni véres merényletet. A szatirikus lap Mohamed prófétát kigúnyoló rajzokat közölt, és ezért a két dzsihádharcos testvér vérfürdőt rendezett a párizsi szerkesztőségben.

Az FBI, mely most tette közzé jelentését a fanatikus imám és az amerikai örömlányok bensőséges viszonyáról, megjegyezte: szeptember 11 előtt az öngyilkos terrorakció több résztvevője Las Vegasban szórakozott, és kedvenc időtöltésük a helyi öltánc-sztárok közeli tanulmányozása volt.

Kép: Anwar Al Awlaki (Europress/AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez