Szülő nőt gyilkolt a Boko Haram

A radikális iszlamista lázadók brutális kegyetlenséggel végeztek a kismamával és gyermekével – közölte az Amnesty International.

A New York-i székhelyű nemzetközi szervezetnek szemtanuk számoltak be a Boko Haram fegyvereseinek a könyörtelen kegyetlenkedéséről. Egy neve elhallgatását kérő menekült azt mondta, hogy a kisbaba már majdnem megszületett, amikor a lázadók megjelentek. Az anyát fejbe lőtték, a kisbabát ezután „kihúzták”, majd késsel leszúrták. A barbár incidens Bagában történt, ahol a radikális iszlamista lázadók hatalmas pusztítást végeztek.

Több menekült is megerősítette a történteket és jelezték, hogy napokig bujkáltak mire sikerült menedéket találniuk. A beszámolóik szerint a lázadók senkit sem kíméltek az akció során és a holttesteket az utcákra dobálták. „Válogatás nélkül gyilkoltak” – mondta egy másik menekült, aki csak a szerencséjének köszönhette, hogy sikerült elmenekülnie a településről.

Közben az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezet jelezte, hogy munkatársaik közel 5000 embert láttak el Maiduguriban, aki Bagából és a környező falvakból menekültek el. Többségük még mindig sokkos állapotban van, és nem tudják feldolgozni a történteket.

Az Amnesty International jelezte, hogy a bagai mészárlás a Boko Haram eddigi legsúlyosabb akciója volt, ami háborús és emberiség elleni bűncselekménynek minősül.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez